XIX Международно туристическо изложение „Културен туризъм” 2024

Изпълнителният директор на Регионален Център София – ЮНЕСКО Ирена Тодорова и доц. д-р Ирена Бокова ще вземат участие в конференцията „Музеи на бъдещето. Бъдещето на музеите”, която ще се проведе на 9 октомври във Велико Търново. Форумът е част от XIX Международно туристическо изложение „Културен туризъм” 2024, което се провежда от 8 до 10 октомври в старопрестолния град.

Дискусията ще разглежда съвременните технологии, дизайн и експозиционна практика като част от подходите за подобряването на привлекателността на музеите и повишаване на интереса на посетителите. Ще се акцентира и върху сериозния дебат за готовността и нагласата на музейните специалисти да извършат тази трансформация, както и подготвеността на общините, образователните структури и културните оператори да подходят по нов начин към музейните обекти.

В програмата на изложението са включени още конкурси, уъркшопи, кулинарни презентации, аудио-визуални спектакли, изложби и конференции по ключови за туризма теми – „Туризмът – индустрия на гостоприемството”, „Туризмът на вълната на кино дестинациите”. Участие в събитието вземат представители на общините в България, на Министерството на туризма, експерти от сферата и официални международни делегации.

Още информация:

XIX Международно туристическо изложение „Културен туризъм” 2024

Програма за конференцията „Музеи на бъдещето. Бъдещето на музеите”